Povidla z černého bezu a jablek
140 min.

Ingredience
- 2kilogramyBezinkový květ
- 1kilogramJablka
- 500gramůŠvestky
- 500gramůCukr želírovací
- 2lžičkyHřebíček
- 4lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké dílky. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Černý bez důkladně očistíme, propereme a necháme dobře okapat.
- 2Připravená jablka, švestky, kuličky bezu v misce smícháme spolu s cukrem. Necháme stranou suroviny odležet, aby se rozpustil cukr. Trvá to přibližně 3 hodiny. Za tu dobu ovoce s cukrem párkrát promícháme.
- 3Potom do ovocné směsi přimícháme hřebíček, skořici, zázvor. Vše dohromady dobře promícháme a přeložíme do pekáče, který vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě povidla vyvaříme od zbytečné tekutiny. Před dokončením přilijeme citrónovou šťávu a zlehka promícháme. Vyvařování trvá přibližně 120 minut. /Po celou dobu směs nemícháme./
- 4Hotová povidla ještě horká naplníme do čistých sklenic, dobře je víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladníme na studené a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.