Povidla z černého bezu a jablek

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké dílky. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Černý bez důkladně očistíme, propereme a necháme dobře okapat.
  • 2
    Připravená jablka, švestky, kuličky bezu v misce smícháme spolu s cukrem. Necháme stranou suroviny odležet, aby se rozpustil cukr. Trvá to přibližně 3 hodiny. Za tu dobu ovoce s cukrem párkrát promícháme.
  • 3
    Potom do ovocné směsi přimícháme hřebíček, skořici, zázvor. Vše dohromady dobře promícháme a přeložíme do pekáče, který vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě povidla vyvaříme od zbytečné tekutiny. Před dokončením přilijeme citrónovou šťávu a zlehka promícháme. Vyvařování trvá přibližně 120 minut. /Po celou dobu směs nemícháme./
  • 4
    Hotová povidla ještě horká naplníme do čistých sklenic, dobře je víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladníme na studené a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.