Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přidáme cukr, ocet, skořici a rum. Promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.
  • 2
    Poté vaříme po částech, za stálého míchání do zhoustnutí. Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.