Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyŠvestky
- 400gramůCukr krystal
- 7,5decilitrůOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5decilitrRum
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přidáme cukr, ocet, skořici a rum. Promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.
- 2Poté vaříme po částech, za stálého míchání do zhoustnutí. Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.