Povidlová omáčka

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCitrony
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1lžícePudinkový prášek - malinový
    • 1špetkaPomerančová kůra
    • 4kusyHřebíček
    • 0,25litrVoda pitná
    • 4lžícePovidla švestková
    • 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povidla s vodou rozšleháme v kastrolku. Přidáme skořici, jemně utlučený hřebíček a nastrouhanou pomerančovou kůru.
  • 2
    Jakmile máme povidla dohladka rozvařená, zalijeme je vodou s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme.
  • 3
    Když omáčka zhoustne, dochutíme ji citronovou šťávou a cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.