Povidlová omáčka
25 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžícePudinkový prášek - malinový
- 1špetkaPomerančová kůra
- 4kusyHřebíček
- 0,25litrVoda pitná
- 4lžícePovidla švestková
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Povidla s vodou rozšleháme v kastrolku. Přidáme skořici, jemně utlučený hřebíček a nastrouhanou pomerančovou kůru.
- 2Jakmile máme povidla dohladka rozvařená, zalijeme je vodou s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme.
- 3Když omáčka zhoustne, dochutíme ji citronovou šťávou a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.