Povidlová omáčka k masu a uzeninám
40 min.

Ingredience
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 30gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1lžíceRum
- 4lžícePovidla švestková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Cukr
7 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Rozvaříme povidla ve 2,5 dl vody na hladkou řídkou kaši.
- 2Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky.
- 3Dle chutí osolíme a osladíme. Můžeme přidat i lžíci rumu a špetku skořice.
- 4Tato omáčka je oblíbená k vařenému uzenému masu s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.