Povidlová omáčka rychlá

18 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4lžícePovidla švestková
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 3kusyHřebíček
    • 1lžícePomerančová kůra
    • 1lžícePudinkový prášek - jahodový
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
81 kcal
Sacharidy
21 g
Vláknina
347 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povidla v rendlíku rozšleháme s vodou, poté vmícháme skořici, umletý hřebíček a strouhanou pomerančovou kůru. Povidla vaříme do hladké hmoty, do níž zamícháme ve vodě rozšlehaný pudinkový prášek s cukrem. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.