Povidlové knedlíky s mákem

80 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozmícháme v něm cukr a droždí. Do mísy nasypeme mouku a přilijeme vytvořený kvásek. Přidáme sůl, žloutek a rozpuštěné máslo. Vše poté zamícháme a vypracujeme v hladké těsto. Nyní těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.
  • 2
    Mezitím si připravíme povidla. Smícháme je s rumem a skořicí. Vykynuté těsto potom rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme z nich placičky. Doprostřed dáme 1 lžičku povidel a těsto zabalíme. Necháme je pak kynout dalších 25 minut.
  • 3
    Knedlíky poté hodíme vařit do vody na mírném ohni na 6 minut, poté je propíchneme a vaříme dalších 6 minut. Před podáváním je ještě posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Povidlové knedlíky s mákem
Vyborné kynuté knedlíky. Recept jsem odzkoušela a mohu doporučit. Chutný, snadný a rychlý oběd. Kynout dávám do trouby s programem kynutí,čímž se kynutí urychlí. Oběd jsem měla hotový do 60minut. Knedlíky lze připravit i v páře, čemuž dávám přednost. Dobrou chuť. 😉