Povidlové pavézky
20 min.
Ingredience
- 6kusůŽemle tuková
- 6lžicPovidla švestková
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 4lžíceCukr skořicový
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
499 mg
Cukr
416 mg
Postup přípravy
- 1Žemle podélně rozkrojíme, silně potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.
- 2Připravené žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a potom obalíme ve strouhance.
- 3Žemle smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.