Požárské drůbeží karbanátky s dušeným hráškem

45 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
52 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na kusy a namočíme je do vlažného mléka. Syrové drůbeží, nejlépe kuřecí maso spolu s vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku.
  • 2
    V míse pak k mletému masu přidáme sůl, žloutky, muškát a smetanu a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme malé karbanátky, které na másle po obou stranách dorůžova opečeme.
  • 3
    Opečené karbanátky uložíme do tepla a připravíme dušený hrášek. Do kastrolu se 40 g rozehřátého másla vsypeme scezený sterilovaný hrášek a necháme dusit. Asi po 3 minutách ho lehce zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, trochu osmahneme, zalijeme 3 lžícemi zakysané smetany, uvedeme do varu a sejmeme z ohně.
  • 4
    Na nahřáté talíře dáme dušený hrášek, na něj doprostřed karbanátky a pokrm posypeme sekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.