Požárské drůbeží karbanátky s dušeným hráškem
45 min.
Ingredience
- 2kusyŽemle tuková
- 125mililitrůMléko polotučné
- 750gramůDrůbeží maso
- 2lžičkySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCukr krupice
- 3lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceKopr čerstvý
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
52 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kusy a namočíme je do vlažného mléka. Syrové drůbeží, nejlépe kuřecí maso spolu s vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku.
- 2V míse pak k mletému masu přidáme sůl, žloutky, muškát a smetanu a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme malé karbanátky, které na másle po obou stranách dorůžova opečeme.
- 3Opečené karbanátky uložíme do tepla a připravíme dušený hrášek. Do kastrolu se 40 g rozehřátého másla vsypeme scezený sterilovaný hrášek a necháme dusit. Asi po 3 minutách ho lehce zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, trochu osmahneme, zalijeme 3 lžícemi zakysané smetany, uvedeme do varu a sejmeme z ohně.
- 4Na nahřáté talíře dáme dušený hrášek, na něj doprostřed karbanátky a pokrm posypeme sekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.