Pracičky z griliáše

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hlubší pánve nasypeme jemný krupicový cukr, za stálého míchání jej při mírné teplotě zahříváme do doby, až se rozpustí a začne karamelizovat - bude zlatý a tekutý. V té chvíli přidáme drobně posekané loupané mandle, promícháme a necháme je v cukru necelou 1 minutu probublat, ale musíme dát pozor, aby se nám hmota nepřipálila. Griliášovou směs opatrně nalijeme na máslem pomazaný plech, rozetřeme na tenkou vrstvu a hned z ní krájíme kousky, které budeme vtlačovat do formiček vymazaných máslem. Při vtlačování si pomůžeme omytým malým jablíčkem. Po chvilce opatrně griliáš z formiček vyjmeme a necháme ztvrdnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.