Pravá švestková omáčka z Valašska

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
47 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce si dáme rozpustit máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku.
  • 2
    Za stálého míchání přilijeme 5 dl studené vody, dobře jíšku rozšleháme a pomalu vaříme. Přimícháme švestková povidla, když jsou dobře rozmíchaná, necháme přejít varem a pak omáčku odstavíme. Ochutíme solí a dosladíme.
  • 3
    Omáčku přecedíme přes síto do druhého hrnce, přimícháme rum, 0,5 lžíce másla a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.