Pravá švestková omáčka z Valašska
20 min.
Ingredience
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůVoda pitná
- 4lžícePovidla švestková
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
47 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce si dáme rozpustit máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku.
- 2Za stálého míchání přilijeme 5 dl studené vody, dobře jíšku rozšleháme a pomalu vaříme. Přimícháme švestková povidla, když jsou dobře rozmíchaná, necháme přejít varem a pak omáčku odstavíme. Ochutíme solí a dosladíme.
- 3Omáčku přecedíme přes síto do druhého hrnce, přimícháme rum, 0,5 lžíce másla a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.