Pražená krupice
20 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1decilitrVývar zeleninový
- 80gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Vápník
15 mg
Postup přípravy
- 1Nasucho opražíme krupici, poté přidáme tuk (slaninu přidáme vyškvařenou i se škvarky). Vše ještě krátce osmahneme a po částech přiléváme vývar. Osolíme a dusíme tak dlouho, až krupice nabobtná a nechytá se dna kastrolu.
- 2Lžící vykrajujeme noky a klademe na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.