Pražené mandle

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme trochou vařící vody, oloupeme, na suché pánvi v troubě osušíme, až jsou hodně horké.
  • 2
    Do pánvičky dáme svařit cukr s vanilkovým cukrem a vodou tzv. na nit. Vhodíme do něj horké mandle, mícháme, až začnou hnědnout a praskat.
  • 3
    Poté mandle vysypeme na olejem potřený plech, vidličkou je od sebe oddělíme a dáme do trouby oschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.