Pražské perníčky s mandlemi
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda na vaření
- 50gramůMandle
- 50gramůKandované ovoce
- Těsto
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 50gramůMed včelí
- 75gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOvesné vločky
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceKoření perníkové
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Cukr vsypeme do kastrůlku, zalijeme vodou a za stálého míchání vaříme. Když se cukr rozpustí, zmírníme var a vmícháme máslo a med. Stále mícháme, až se všechny suroviny spojí.
- 2Mouku smícháme v míse s kořením, ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přilijeme mírně vychladlou povařenou směs a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto ještě dobře prohněteme, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v chladu odpočinout.
- 3Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 4Po částečném vychladnutí máčíme perníčky v rozpuštěné čokoládě, zdobíme celými loupanými mandlemi a kandovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.