Pražské perníčky s mandlemi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr vsypeme do kastrůlku, zalijeme vodou a za stálého míchání vaříme. Když se cukr rozpustí, zmírníme var a vmícháme máslo a med. Stále mícháme, až se všechny suroviny spojí.
  • 2
    Mouku smícháme v míse s kořením, ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přilijeme mírně vychladlou povařenou směs a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto ještě dobře prohněteme, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v chladu odpočinout.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 4
    Po částečném vychladnutí máčíme perníčky v rozpuštěné čokoládě, zdobíme celými loupanými mandlemi a kandovaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.