Pražské trojúhelníčky
50 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceRum
- 100gramůMandle
- 6kusůVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr vanilka
- 100gramůČokoláda hořká
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cukr, heru a žloutky šleháme do pěny, přidáme změklou čokoládu.
- 2Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme mleté mandle a spojíme s žloutkovou pěnou. Těsto dáme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v mírné troubě.
- 3Vychladlý pokapeme rumem a potřeme směsí utřenou z másla, vanilkového cukru, dvou vařených prolisovaných žloutků a dvou lžic rumu.
- 4Krájíme na trojúhelníčky, zdobíme ořechy nebo mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.