Pražský kuřecí rízek

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
413 mg
Cukr
623 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na malé kousky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v cedníku okapat.
  • 2
    Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme část oleje, kuřecí řízky na něm opečeme po obou stranách a měkké vyjmeme.
  • 4
    Do pánve přilijeme pivo, necháme přejít varem a šťávu zjemníme přimícháním másla.
  • 5
    V druhé pánvi na rozehřátém zbylém oleji krátce osmažíme šunku a hrášek, směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, osolíme a mícháme, dokud vajíčka neztuhnou.
  • 6
    Řízky na servírovacích talířích přelijeme šťávou, přidáme na ně směs šunky s hráškem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.