Pražský kuřecí rízek
30 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
413 mg
Cukr
623 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na malé kousky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v cedníku okapat.
- 2Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme část oleje, kuřecí řízky na něm opečeme po obou stranách a měkké vyjmeme.
- 4Do pánve přilijeme pivo, necháme přejít varem a šťávu zjemníme přimícháním másla.
- 5V druhé pánvi na rozehřátém zbylém oleji krátce osmažíme šunku a hrášek, směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, osolíme a mícháme, dokud vajíčka neztuhnou.
- 6Řízky na servírovacích talířích přelijeme šťávou, přidáme na ně směs šunky s hráškem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.