Preclíčky s čokoládovou polevou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem, preclíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190°C.
  • 2
    Utřeme v míse změklé máslo, přidáváme po částech cukr, vanilkový cukr, žloutek, vejce a prosátou mouku se solí.
  • 3
    Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechu tvoříme malé preclíčky. Na dávku budou třeba asi 4 plechy.
  • 4
    Preclíčky pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
  • 5
    Upečené preclíčky necháme na mřížce vychladnout.
  • 6
    V mezičase si připravíme polevu. Utřeme cukr s tukem a horkou vodou, přidáme kakao a dobře utřeme. Vychladlé preclíčky namáčíme v polevě a na mřížce necháme zcela zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.