Preclíčky s čokoládovou polevou
55 min.
Ingredience
- Na polevu
- 10gramůKokosový tuk
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceKakao - prášek
- 200gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, preclíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190°C.
- 2Utřeme v míse změklé máslo, přidáváme po částech cukr, vanilkový cukr, žloutek, vejce a prosátou mouku se solí.
- 3Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plechu tvoříme malé preclíčky. Na dávku budou třeba asi 4 plechy.
- 4Preclíčky pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
- 5Upečené preclíčky necháme na mřížce vychladnout.
- 6V mezičase si připravíme polevu. Utřeme cukr s tukem a horkou vodou, přidáme kakao a dobře utřeme. Vychladlé preclíčky namáčíme v polevě a na mřížce necháme zcela zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.