Preclíky bramborové
45 min.
Ingredience
- 180gramůBrambory vařené
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůHera
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 20gramůPodravka
- 4gramyKypřicí prášek do pečiva
- 5gramůSůl
- 5gramůKmín celý
- 25gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
593 mg
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, podravku, prášek do pečiva, přidáme Heru, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na tenký plát, který nařežeme na proužky. Proužky těsta uválíme do válečků, které zatočíme do tvaru preclíků. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj preclíky, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při vyšší teplotě asi 20 až 25 minut.
- 2Preclíky necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.