Preclíky z Jilemnic

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
43 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme jamku, do ni rozdrobíme kvasnice, posypeme je 0.5 lžičkou cukru, přilijeme vlažné mléko podle potřeby 1-1.5 dl, přidáme vejce, sádlo, sůl, drcený kmín a vypracujeme tužší těsto.
  • 2
    Těsto dáme na vál, rozdělíme ho na několik dílů, ze který si ručně vyválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Dáme je na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.