Preclíky z Jilemnic
30 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůDroždí
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 150gramůSádlo škvařené
- 3lžíceMák mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
43 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme jamku, do ni rozdrobíme kvasnice, posypeme je 0.5 lžičkou cukru, přilijeme vlažné mléko podle potřeby 1-1.5 dl, přidáme vejce, sádlo, sůl, drcený kmín a vypracujeme tužší těsto.
- 2Těsto dáme na vál, rozdělíme ho na několik dílů, ze který si ručně vyválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Dáme je na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.