Předpečený korpus na pizzu

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
315 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší míse rozmícháme vodu, droždí a cukr, necháme 10 minut stát. Přidáme tři lžíce oleje 300-400g mouky a zpracujeme nelepivé těsto.
  • 2
    Přendáme na pomoučněný vál a zpracováváme ještě 5 minut, přidáme zbytek mouky a sůl a hněteme, až je těsto pružné.
  • 3
    Velkou mísu vymažeme olejem, dáme do ní kouli těsta a otáčíme ji tak dlouho, až je stejnoměrně potažená olejem. Mísu zakryjeme a těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Objem by se měl zdvojnásobit.
  • 4
    Potom těsto znovu propracujeme a rozdělíme: na velkou pizzu na tři díly, na malou pizzu na 6 dílů. Z každého dílu utvoříme kouli a necháme ji asi 15 minut odpočinout.
  • 5
    Tři formy na pizzu o průměru 30 cm nebo jeden koláčový plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na placky a vložíme do forem, potřeme olejem.
  • 6
    Placky pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi 10 až 12 minut v dolní části trouby. Hotové placky necháme vychladnout.
  • 7
    V mikroténových sáčcích v mrazničce vydrží až 3 měsíce. Před pečením nerozmrazujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.