Předpečený korpus na pizzu
32 min.

Ingredience
- 42gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 400mililitrůVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkySůl
- 800gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
315 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve větší míse rozmícháme vodu, droždí a cukr, necháme 10 minut stát. Přidáme tři lžíce oleje 300-400g mouky a zpracujeme nelepivé těsto.
- 2Přendáme na pomoučněný vál a zpracováváme ještě 5 minut, přidáme zbytek mouky a sůl a hněteme, až je těsto pružné.
- 3Velkou mísu vymažeme olejem, dáme do ní kouli těsta a otáčíme ji tak dlouho, až je stejnoměrně potažená olejem. Mísu zakryjeme a těsto necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Objem by se měl zdvojnásobit.
- 4Potom těsto znovu propracujeme a rozdělíme: na velkou pizzu na tři díly, na malou pizzu na 6 dílů. Z každého dílu utvoříme kouli a necháme ji asi 15 minut odpočinout.
- 5Tři formy na pizzu o průměru 30 cm nebo jeden koláčový plech vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na placky a vložíme do forem, potřeme olejem.
- 6Placky pečeme v troubě předehřáté na 250°C asi 10 až 12 minut v dolní části trouby. Hotové placky necháme vychladnout.
- 7V mikroténových sáčcích v mrazničce vydrží až 3 měsíce. Před pečením nerozmrazujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.