Překládané koláče s tvarohovou náplní
10 min.
Ingredience
- Na potření před pečením
- Těsto kynuté
- 1hrstCukr krystal
- 50gramůDroždí
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2gramySůl
- 3gramyMouka bezlepková
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- Těsto tukové
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3gramyMouka bezlepková
- Tvarohová náplň
- 500gramůTvaroh měkký
- 2lžíceCukr moučkový
- 30gramůRozinky tmavé
- 1lžičkaCitronová kůra
- Žmolenka
- 3lžíceMouka bezlepková
- 1lžíceCukr krystal
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
356 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Těsto tukové: Nejprve si připravíme tukové těsto a to tak, že na vál prosejeme mouku a tu posypeme strouhaným máslem a směs vypracujeme do hladkého těsta. Z těsta utvoříme placku, kterou necháme odpočinout v lednici. V mléce rozmícháme cukr s droždím a kvásek necháme vzkypět.
- 2Těsto kynuté: Žloutky rozmícháme s citrónovou kůrou, olejem a špetkou soli. Potrom v této směsi rozmícháme opatrně vzešlý kvásek a postupně přimícháváme mouku. Ze směsi vypracujeme tužší těsto. Zpracované těsto vyválíme na pomoučeném vále do placky, do které zabalíme tukové těsto a znovu rozválíme na plát, který přehneme nadvakrát. Po dvojím přeložení ho znovu rozválíme a rádýlkem ho rozřežeme na větší čtverečky, jejichž středy naplníme tvarohovou náplní s rozinkami a čtverečky dobře zabalíme a utěsníme. Koláčky rozložíme na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme žmolenkou.Připravené koláčky necháme před pečením asi 30 minut kynout a potom pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C pečeme asi 10 minut. Po upečení necháme koláčky vychladnout a servírujeme je jako pohoštění.
- 3Náplň: Měkký tvaroh rozmícháme s cukrem a opláchnutými rozinkami a citrónovou kůrou.
- 4Žmolenka: bezlepkovou mouku mneme s cukem a máslem tak dlouho, až nám vznikají v rukách máslové hrudky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.