Příloha z červené řepy s česnekem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu vaříme v octové vodě asi 30 minut. Uvařenou scedíme, oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, posypeme kmínem, trochou cukru, přidáme zázvor, koriandr a jemně nastrouhanou cibuli. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, která na pánvičce s rozpáleným olejem podusíme. Posypeme mletou paprikou, zalijeme vínem a dusíme tak dlouho, aby se víno z pánvičky vypařilo a zůstala jen vínová a česneková chuť.
  • 2
    Necháme vychladnout a směsí zalijeme suroviny v míse, které ještě dochutíme citrónovou šťávou a dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.