Příloha z červené řepy s česnekem
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůČervená řepa
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2decilitryVíno červené
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu vaříme v octové vodě asi 30 minut. Uvařenou scedíme, oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, posypeme kmínem, trochou cukru, přidáme zázvor, koriandr a jemně nastrouhanou cibuli. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, která na pánvičce s rozpáleným olejem podusíme. Posypeme mletou paprikou, zalijeme vínem a dusíme tak dlouho, aby se víno z pánvičky vypařilo a zůstala jen vínová a česneková chuť.
- 2Necháme vychladnout a směsí zalijeme suroviny v míse, které ještě dochutíme citrónovou šťávou a dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.