Příloha z červené řepy s křenem
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůČervená řepa
- 200gramůŘepa žlutá
- 10gramůKmín celý
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 30gramůCukr krupice
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
73 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Červenou a žlutou řepu dobře omyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut. Uvařenou řepu scedíme, vychladlou oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy a posypeme kmínem. Ocet, cukr a pomerančovou šťávu metličkou rozšleháme a zalijeme nastrouhané řepy v míse. Vše dobře promícháme, naplníme do sklenic, které zavíčkujeme a skladujeme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.