Příloha z višní

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůVišně
    • 40gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 200gramůMléko zahuštěné neslazené Tatra
    • 1lžičkaPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté višně vypeckujeme, vložíme do vhodného kastrůlku, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, zakapeme citrónovou šťávou, nakonec do kastrůlku přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Pod poklicí na mírném ohni za občasného míchání dusíme 10 minut, aby se rozpustil cukr a směs získala dostatečnou teplotu. Kondenzované mléko rozkvedláme s pudinkovým práškem, vlijeme do kastrůlku. Stálým mícháním přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Hotový kompot necháme vychladnou, rozdělíme do skleněných kompotových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.