Příprava polenty

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vylijeme vodu, do teplé zamícháme kukuřičnou mouku, kterou dobře metličkou rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky. Za občasného míchání, aby se nepřipálila, vaříme tak dlouho, aby se vyvařila voda. Potom přilijeme mléko a vaříme na hustou kaši, kterou ještě podle chuti osolíme. Kaši je důležité dobře osolit.
  • 2
    Uvařenou kaši ještě horkou porcujeme na vodou opláchlé talíře a posypeme cibulkou.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo a na něm dozlatova osmahneme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.