Příprava polenty
45 min.
Ingredience
- 400gramůMouka kukuřičná
- 1litrVoda pitná
- 0,5litrMléko plnotučné
- 1lžíceSůl
- 1kusCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vylijeme vodu, do teplé zamícháme kukuřičnou mouku, kterou dobře metličkou rozkvedláme, aby nezůstaly hrudky. Za občasného míchání, aby se nepřipálila, vaříme tak dlouho, aby se vyvařila voda. Potom přilijeme mléko a vaříme na hustou kaši, kterou ještě podle chuti osolíme. Kaši je důležité dobře osolit.
- 2Uvařenou kaši ještě horkou porcujeme na vodou opláchlé talíře a posypeme cibulkou.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo a na něm dozlatova osmahneme oloupanou a na tenké plátky nakrájenou cibuli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.