Přírodní kuřecí plátky v máslovo-citrónové omáčce

27 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
877 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých citrónů vymačkáme do sklenice šťávu. Omyjeme salátové listy, vodu z nich setřepeme a rozložíme je ozdobně na talíře.
  • 2
    Omytá a osušená 4 kuřecí prsa rozřízneme podélně na tenké plátky, tak získáme 8 kusů plátků. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a pěstí (místo paličky) je trochu potlučeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí plátky krátce osmažíme. Smažíme je přibližně po 5 minutách z každé strany do zlatohněda. Pak je odložíme do nádoby, kde je uchováme teplé.
  • 4
    Připravíme si omáčku: do té samé pánve s výpekem přilijeme 4 lžíce kuřecího vývaru a přimícháme 4 lžíce citrónové štávy. Vařečkou za stálého míchání přitom seškrábneme ze stran a ze dna všechny připečené kousky z kuřecích plátků a za stálého míchání je vaříme asi 1 minutu - tak se připečené kousky rozvaří. Přimícháme máslo a jakmile se máslo rozpustí, přimícháme pokrájenou petrželku. Omáčka máslem získá krémovou konzistenci.
  • 5
    Na střed talířů se salátem poklademe teplé kuřecí plátky, pokapeme je citrónovou omáčkou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.