Přírodní kuřecí plátky v máslovo-citrónové omáčce
27 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Na ozdobu
- 200gramůSalát kadeřavý
- Omáčka
- 4lžíceCitrónová šťáva
- 4lžícealbert Bio Kuřecí bujón
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
877 mg
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Z omytých citrónů vymačkáme do sklenice šťávu. Omyjeme salátové listy, vodu z nich setřepeme a rozložíme je ozdobně na talíře.
- 2Omytá a osušená 4 kuřecí prsa rozřízneme podélně na tenké plátky, tak získáme 8 kusů plátků. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a pěstí (místo paličky) je trochu potlučeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí plátky krátce osmažíme. Smažíme je přibližně po 5 minutách z každé strany do zlatohněda. Pak je odložíme do nádoby, kde je uchováme teplé.
- 4Připravíme si omáčku: do té samé pánve s výpekem přilijeme 4 lžíce kuřecího vývaru a přimícháme 4 lžíce citrónové štávy. Vařečkou za stálého míchání přitom seškrábneme ze stran a ze dna všechny připečené kousky z kuřecích plátků a za stálého míchání je vaříme asi 1 minutu - tak se připečené kousky rozvaří. Přimícháme máslo a jakmile se máslo rozpustí, přimícháme pokrájenou petrželku. Omáčka máslem získá krémovou konzistenci.
- 5Na střed talířů se salátem poklademe teplé kuřecí plátky, pokapeme je citrónovou omáčkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.