Přírodní řízky
45 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
63 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a okraje nařízneme. Mírně osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou.
- 2Na pánvi v rozpáleném oleji řízky dozlatova opečeme nejdřív z pomoučené strany, potom je obrátíme a dopečeme.
- 3Tuk slijeme, přidáme kousek másla a zalijeme trochou vývaru. Vzniklou šťávou řízky přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.