Přírodní řízky na houbách
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej rostlinný
- 40gramůHouby čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1hrnekVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
332 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po okrajích nařízneme. Řízky osolíme, obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme a urovnáme do nahřáté nádoby.
- 2Do zbylého oleje přisypeme hladkou mouku, osmahneme, podlijeme horkou vodou a krátce povaříme. Do šťávy přidáme očištěné, nakrájené a na másle podušené houby.
- 3Řízky upravíme na talíře a přelijeme šťávou s houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.