Přírodní řízky s vínovou omáčkou

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
16 mg
Cukr
315 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové maso z vepřové kotlety omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. Maso osolíme a opepříme citronovým pepřem.
  • 2
    V pánvi rozpálíme máslo s olejem a řízky restujeme z každé strany 1-2 minuty. Pokapeme limetkovou šťávou, vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme.
  • 3
    Do pánve na výpek přilijeme 1 dl bílého vína a když se trochu vařením odpaří, přimícháme 1/2 lžičky Maizeny rozmíchané ve 20 ml vína.
  • 4
    Řízky podáváme polité vínovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.