Přírodní řízky s vínovou omáčkou
15 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1,2decilitryVíno bílé
- 0,5lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
16 mg
Cukr
315 mg
Postup přípravy
- 1Libové maso z vepřové kotlety omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné. Maso osolíme a opepříme citronovým pepřem.
- 2V pánvi rozpálíme máslo s olejem a řízky restujeme z každé strany 1-2 minuty. Pokapeme limetkovou šťávou, vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme.
- 3Do pánve na výpek přilijeme 1 dl bílého vína a když se trochu vařením odpaří, přimícháme 1/2 lžičky Maizeny rozmíchané ve 20 ml vína.
- 4Řízky podáváme polité vínovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.