Přírodní telecí plátky konzervované

105 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramTelecí maso přední
    • 2lžičkySůl
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
32 mg
Vápník
68 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle po obou stranách dorůžova osmažíme. Horké rozdělíme do sklenic. Zbylé sádlo zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, krátce podusíme a scedíme. Šťávou zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme.
  • 2
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.