Přírodní telecí plátky konzervované
105 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí maso přední
- 2lžičkySůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
32 mg
Vápník
68 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle po obou stranách dorůžova osmažíme. Horké rozdělíme do sklenic. Zbylé sádlo zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, krátce podusíme a scedíme. Šťávou zalijeme maso a sklenice zavíčkujeme.
- 2Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 75 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.