Proja s balkánským sýrem a kajmakem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
994 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme kukuřičnou mouku s krupicí a smícháme s jemně nastrouhaným balkánským sýrem, žloutky, kajmakem nebo zakysanou smetanou, olejem a solí. Při míchání postupně přiléváme minerální vodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do těsta. Vymíchané těsto necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto, které rovnoměrně rozetřeme.
  • 3
    Proju pečeme v dobře předehřáté troubě při 175 °C přibližně 40 až 50 minut. Upečený povrch by měl mít zlatavou až mírně hnědou kůrku.
  • 4
    Po upečení necháme proju vychladnout a pak ji nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.