Proja s balkánským sýrem a kajmakem
70 min.
Ingredience
- 450gramůMouka kukuřičná
- 300gramůSýr balkánský
- 100gramůZakysaná smetana
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2decilitryMinerální voda perlivá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůPšeničná krupice
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
994 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme kukuřičnou mouku s krupicí a smícháme s jemně nastrouhaným balkánským sýrem, žloutky, kajmakem nebo zakysanou smetanou, olejem a solí. Při míchání postupně přiléváme minerální vodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu jej přidáváme do těsta. Vymíchané těsto necháme chvíli odpočinout.
- 2Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto, které rovnoměrně rozetřeme.
- 3Proju pečeme v dobře předehřáté troubě při 175 °C přibližně 40 až 50 minut. Upečený povrch by měl mít zlatavou až mírně hnědou kůrku.
- 4Po upečení necháme proju vychladnout a pak ji nakrájíme na čtverce nebo trojúhelníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.