Propletená roláda

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, části moučkového cukru a lžíce hladké mouky necháme vzejít kvásek.
  • 2
    V míse ke kvásku přidáme polohrubou mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
  • 3
    Na vále rozdělíme vykynuté těsto na tři stejné díly. Každý vyválíme na plát a potřeme nádivkou. Nádivku připravíme tak, že mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr zaděláme vejci.
  • 4
    Stočíme jako roládu, průměr každé rolády bude asi 6 cm.
  • 5
    Ze tří rolád opatrně zapleteme silný cop, který položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.