Propletená roláda
70 min.
Ingredience
- Nádivka
- 200gramůOřechy vlašské
- 200gramůČokoláda na vaření
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- Na potření
- Těsto
- 250mililitrůMléko polotučné
- 40gramůDroždí
- 500gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, části moučkového cukru a lžíce hladké mouky necháme vzejít kvásek.
- 2V míse ke kvásku přidáme polohrubou mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.
- 3Na vále rozdělíme vykynuté těsto na tři stejné díly. Každý vyválíme na plát a potřeme nádivkou. Nádivku připravíme tak, že mleté ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr zaděláme vejci.
- 4Stočíme jako roládu, průměr každé rolády bude asi 6 cm.
- 5Ze tří rolád opatrně zapleteme silný cop, který položíme na plech vyložený pečicím papírem. Na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.