Prošívaná buchta

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 3
    V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.
  • 4
    Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.
  • 5
    Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 28. 9. 2015
Prošívaná deka
Moc dobrý moučník, který nám chutná už pěkně dlouho. Tvaroh i těsto ředím tekutinou tak nějak podle potřeby a do tvarohu většinou přidávám trochu tuzemáku. Někdy dělávám těsto bílé, bez kakaa. Za mě palec nahoru.
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Prošívaná deka
Také máme rádi 🙂. Za mě též palec nahoru.