Prošívaná buchta
55 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1hrnekCukr krupice
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 2lžíceKakao
- 1kusCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2lžíceMléko polotučné
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5kusPudinkový prášek - vanilkový
- 0,5hrnekOlej slunečnicový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.
- 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 3V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.
- 4Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.
- 5Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 28. 9. 2015
Prošívaná deka
Moc dobrý moučník, který nám chutná už pěkně dlouho. Tvaroh i těsto ředím tekutinou tak nějak podle potřeby a do tvarohu většinou přidávám trochu tuzemáku. Někdy dělávám těsto bílé, bez kakaa. Za mě palec nahoru.
Anonymní uživatel
st 11. 11. 2015
Prošívaná deka
Také máme rádi 🙂. Za mě též palec nahoru.