Prosná kaše s perníkem
45 min.
Ingredience
- 250gramůProso - obilky
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyCukr skořicový
- 100gramůPerník
- 8lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Proso 2x promyjeme v sítu vařící vodou (1 litr). Dáme ho do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme podle chuti 0,5–1 lžičku soli a za častého míchání pomalu uvaříme prosnou kaši. Vaříme asi 35 minut.
- 2Hotovou kaši dáme na talíře, posypeme krupicovým cukrem, skořicovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci přelijeme 2 lžícemi másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.