Prosná kaše s perníkem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Proso 2x promyjeme v sítu vařící vodou (1 litr). Dáme ho do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme podle chuti 0,5–1 lžičku soli a za častého míchání pomalu uvaříme prosnou kaši. Vaříme asi 35 minut.
  • 2
    Hotovou kaši dáme na talíře, posypeme krupicovým cukrem, skořicovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci přelijeme 2 lžícemi másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.