Prosná kaše se švestkami
45 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 6decilitrůProsná kaše
- 150gramůŠvestky
- 1decilitrRum
- 20gramůCukr vanilka
- 2lžíceCukr moučkový
- 20gramůMáslo jihočeské
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
424 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme prosnou kaši, vanilkový cukr a mléko. Plech vymažeme máslem, posypeme strouhankou a připravenou směs vylijeme na plech. Předem v rumu namočené švestky naskládáme na kaši a v předehřáté troubě dočervena pečeme asi 30 minut. Kaše by měla být tak hustá, aby se dala krájet nožem. Před dokončením pečení kaši potřeme zbylým roztopeným máslem, aby kůra nebyla tvrdá. Upečenou kaši nakrájíme na úhledné čtverce a pocukrujeme moučkovým cukrem a rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.