Prosná kaše se švestkami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
424 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme prosnou kaši, vanilkový cukr a mléko. Plech vymažeme máslem, posypeme strouhankou a připravenou směs vylijeme na plech. Předem v rumu namočené švestky naskládáme na kaši a v předehřáté troubě dočervena pečeme asi 30 minut. Kaše by měla být tak hustá, aby se dala krájet nožem. Před dokončením pečení kaši potřeme zbylým roztopeným máslem, aby kůra nebyla tvrdá. Upečenou kaši nakrájíme na úhledné čtverce a pocukrujeme moučkovým cukrem a rozehřátým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.