Prosné noky s brynzou

40 min.
Slovensko

Ingredience

    • 500gramůProso - obilky
    • 25gramůMouka polohrubá
    • 1000mililitrůVoda pitná
    • 8gramůSůl
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 160gramůSýr Brynza
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
11 g
Vápník
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme proso a povaříme 15 minut, přisypeme mouku, důkladně promícháme a vaříme pár minut, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme, z těsta odkrajujeme lžící noky, které vyskládáme na talíře. Těsto se nám bude lépe odkrajovat, když si pokaždé lžíci namočíme ve vodě nebo v oleji.
  • 2
    V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a porce noků přelijeme. Nakonec posypeme rozdrobenou brynzou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.