Prosné noky s brynzou
40 min.
Ingredience
- 500gramůProso - obilky
- 25gramůMouka polohrubá
- 1000mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 160gramůSýr Brynza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
11 g
Vápník
20 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme proso a povaříme 15 minut, přisypeme mouku, důkladně promícháme a vaříme pár minut, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme, z těsta odkrajujeme lžící noky, které vyskládáme na talíře. Těsto se nám bude lépe odkrajovat, když si pokaždé lžíci namočíme ve vodě nebo v oleji.
- 2V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a porce noků přelijeme. Nakonec posypeme rozdrobenou brynzou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.