Prostý chléb

85 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
108 mg
Vápník
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme ve vodě rozpustit a přidáme všechnu mouku a špetku soli. Těsto lehce promícháme, zakryjeme a dáme na 15 minut na teplé místo kynout.
  • 2
    Do těsta přidáme dalších 100ml vody a pořádně promícháme. Pokud je těsto stále málo vlhké, přidáme další vodu.
  • 3
    Těsto pak vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde minimálně 5 minut hněteme. Poté opět vložíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout.
  • 4
    Z těsta vytvarujeme chléb, přehodíme přes něj utěrku a necháme opět 45 minut kynout.
  • 5
    Do bochníku nařízneme cca pět šikmých zářezů o přibližné délce pět centimetrů. Pečeme asi 45 minut v troubě při teplotě 220 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.