Prostý chléb
85 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
108 mg
Vápník
5 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme ve vodě rozpustit a přidáme všechnu mouku a špetku soli. Těsto lehce promícháme, zakryjeme a dáme na 15 minut na teplé místo kynout.
- 2Do těsta přidáme dalších 100ml vody a pořádně promícháme. Pokud je těsto stále málo vlhké, přidáme další vodu.
- 3Těsto pak vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde minimálně 5 minut hněteme. Poté opět vložíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout.
- 4Z těsta vytvarujeme chléb, přehodíme přes něj utěrku a necháme opět 45 minut kynout.
- 5Do bochníku nařízneme cca pět šikmých zářezů o přibližné délce pět centimetrů. Pečeme asi 45 minut v troubě při teplotě 220 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.