Protýkaný bůček na pivě

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůVepřový bok
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
    • 1kusPárky jemné
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
70 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
94 mg
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.
  • 2
    Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.
  • 3
    Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.