Protýkaný bůček na pivě
100 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový bok
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusPárky jemné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
70 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
94 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.
- 2Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.
- 3Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.