Provensálská štola
70 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 150gramůCukr moučkový
- 100gramůCukr třtinový
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 200gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceMartell cognac
- 250gramůKandované ovoce
- 75gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme v míse dohladka a vmícháme hnědý cukr. Mouku spojíme s 5ti lžícemi oleje a vmícháme do máslové směsi. Poté přidáme žloutky, prášek do pečiva, skořici, mandle nakrájené na plátky, kandované ovoce a koňak. Na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a mísu na 15minut odstavíme.
- 2Troubu předehřejeme na 220C.
- 3Olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, nalijeme těsto a vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 180C a pečeme 40minut. Hotovou štolu necháme vychladnout a vyklopíme.
- 4Polevu vytvoříme ve vodní lázni z moučkového cukru a 2lžic vody. Vychladlou štolu potřeme pomocí štětce připravenou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.