Provensálská štola

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme v míse dohladka a vmícháme hnědý cukr. Mouku spojíme s 5ti lžícemi oleje a vmícháme do máslové směsi. Poté přidáme žloutky, prášek do pečiva, skořici, mandle nakrájené na plátky, kandované ovoce a koňak. Na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a mísu na 15minut odstavíme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 220C.
  • 3
    Olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, nalijeme těsto a vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 180C a pečeme 40minut. Hotovou štolu necháme vychladnout a vyklopíme.
  • 4
    Polevu vytvoříme ve vodní lázni z moučkového cukru a 2lžic vody. Vychladlou štolu potřeme pomocí štětce připravenou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.