Provensálské anýzové sušenky
34 min.
Ingredience
- 130gramůCukr krupice
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaAnýz mletý
- 2lžičkyLikér anýzový
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
34 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
141 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s cukrem, přidáme bílek, sůl, anýz a likér. Vše zpracujeme na těsto.
- 2Plech vymažeme a vál poprášíme moukou. Těsto vyválíme a vykrájíme libovolné tvary. Sušenky přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 22 minut.
- 3Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Upečené sušenky přendáme na mísu nebo uložíme do plechové dózy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.