Prsa z divoké kachny plněná kaštanovou nádivkou
65 min.
Ingredience
- 800gramůKachní prsa
- 80gramůAnglická slanina
- 80mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na nádivku
- 120gramůKaštany jedlé
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusRohlíky bílé
- 1kusVejce slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 80gramůAnglická slanina
- 2špetkyMuškátový květ
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
398 mg
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Kachní prsa rozřízneme, naklepeme a osolíme. Na plátky rozdělíme nádivku, maso zavineme, obalíme plátky slaniny, převážeme nití. Závitky vložíme do pekáče s trochou vody a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- 2Nádivku připravíme z kaštanů, které spaříme, oloupeme, uvaříme doměkka a umeleme. Ke kaštanům přidáme vejce, mléko, slaninu nakrájenou nadrobno, rohlík nakrájený na kostičky, osolíme, okořeníme muškátovým květem a nádivku dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.