Pšeničné tortilly
65 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 6lžicTuk
- 280mililitrůVoda pitná
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Vápník
8 mg
Postup přípravy
- 1Mouku z tukem zapracujeme do konzistence drobenky, postupně přiléváme horkou vodu a vytvoříme měkké, tvárné těsto. V případě celozrné mouky budeme potřebovat více vody. Přikryjeme utěrkou.
- 2Na pomoučněném vále zpracujeme těsto, které se nelepí. Zakryjeme vlhkou utěrkou.
- 3Z těsta odkrajujeme kousky cca velikosti 3 polévkových lžic. Zbytek uchováme pod utěrkou. Pomoučněným válečkem vyválíme velmi tenkou placku, pomocí talíře vykrojíme přesně do kruhu o průměru 25 cm. Takto zpracujeme všechno těsto. Tortilly klademe na sebe a hojně sypeme moukou, aby se neslepily. Zakryjeme utěrkou.
- 4Zahřejeme pánev se silným dnem a vložíme tortillu, pečeme z každé strany 10 vteřin. Klademe na sebe.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.