Pšeničný chléb celozrnný s medem
150 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 1kostkaDroždí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do mísy, přidáme med a droždí, promícháme a necháme několik minut odpočinout. Přilijeme olej, přisypeme sůl, mouku, na pomoučněném válu prohněteme. Zakryté utěrkou necháme kynout na teplém místě cca 60 minut.
- 2Z těsta vytvarujeme bochník nebo vložíme do vymazané formy, povrch potřeme olejem, zakryjeme a znovu necháme vykynout. Poté upečeme do zlatova v troubě předehřáté na 200 - 250 °C. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.