Pšeničný chléb celozrnný s medem

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do mísy, přidáme med a droždí, promícháme a necháme několik minut odpočinout. Přilijeme olej, přisypeme sůl, mouku, na pomoučněném válu prohněteme. Zakryté utěrkou necháme kynout na teplém místě cca 60 minut.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme bochník nebo vložíme do vymazané formy, povrch potřeme olejem, zakryjeme a znovu necháme vykynout. Poté upečeme do zlatova v troubě předehřáté na 200 - 250 °C. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.