Pstruh grilovaný na slanině

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1200gramůPstruh
    • 120gramůAnglická slanina
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 12gramůSůl
    • 10mililitrůOmáčka sójová
    • 120gramůBarbecue omáčka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
220 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět.
  • 2
    Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.