Pstruh grilovaný na slanině
25 min.
Ingredience
- 1200gramůPstruh
- 120gramůAnglická slanina
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 12gramůSůl
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 120gramůBarbecue omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
220 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět.
- 2Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.