Pstruh na bílém víně
50 min.
Ingredience
- 600gramůPstruh
- 100gramůCibule
- 200gramůHouby nakládané
- 300mililitrůVíno bílé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůSardelová pasta
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
55 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté pstruhy osolíme a chvíli podusíme na části másla spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a scezenými houbami. Přilijeme víno a dodusíme doměkka. Pstruhy upravíme na talíře.
- 2Do šťávy přidáme sardelovou pastu smíchanou s máslem, zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.
- 3Pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme na nudličky nakrájenou, očištěnou mrkví a pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.