Pstruh na červeném víně
30 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 50gramůMáslo čerstvé
- 8plátkůVeka tuková
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1plátekCitronová kůra
- 1kilogramPstruh
- 0,5litrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
195 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté pstruhy nasolíme a necháme odležet v chladu asi 45 minut.
- 2Do kastrolu nalijeme víno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kousek citronové kůry, bobkový list a přivedeme k varu. Odstavíme, vložíme pstruhy a vaříme 15 minut.
- 3Uvařené ryby přendáme na nahřátou mísu a přelijeme je vínem, v němž jsme nechali rozpustit a povařit kuličku másla smíchaného s moukou.
- 4Podáváme s plátky veky nasucho opečenými.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.