Pstruh na másle s citronem

35 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
910 mg
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy vykucháme, očistíme, hlavu ani ploutve neodřezáváme, necháme je vcelku. Citron nakrájíme na osminky.
  • 2
    Pekáč nebo hlubší plech vymažeme v silné vrstvě máslem, pstruhy osolíme, na bocích uděláme dva až tři zářezy, pokapeme citronovou šťávou, vyskládáme do pekáče a dáme zapéct. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. V průběhu pečení pstruhy jednou obrátíme.
  • 3
    Upečené pstruhy vyjmeme, upravíme na oválné talíře, doplníme osminkami citronu a posypeme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.