Pstruh na másle s citronem
35 min.
Ingredience
- 1000gramůPstruh
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCitrony
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
910 mg
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, očistíme, hlavu ani ploutve neodřezáváme, necháme je vcelku. Citron nakrájíme na osminky.
- 2Pekáč nebo hlubší plech vymažeme v silné vrstvě máslem, pstruhy osolíme, na bocích uděláme dva až tři zářezy, pokapeme citronovou šťávou, vyskládáme do pekáče a dáme zapéct. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. V průběhu pečení pstruhy jednou obrátíme.
- 3Upečené pstruhy vyjmeme, upravíme na oválné talíře, doplníme osminkami citronu a posypeme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.