Pstruh pečený na másle a pivu
35 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
58 mg
Vápník
28 g
Postup přípravy
- 1Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.
- 2Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme je v mouce.
- 3V zapékací míse rozehřejeme máslo a ryby na něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přilijeme pivo s trochou vody, mísu vložíme do vyhřáté trouby a pstruhy dopečeme doměkka. Během pečení pstruhy poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přilijeme vodu.
- 4Upečené měkké ryby dochutíme solí, na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.