Pstruh pečený na másle a pivu

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
58 mg
Vápník
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.
  • 2
    Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme je v mouce.
  • 3
    V zapékací míse rozehřejeme máslo a ryby na něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přilijeme pivo s trochou vody, mísu vložíme do vyhřáté trouby a pstruhy dopečeme doměkka. Během pečení pstruhy poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přilijeme vodu.
  • 4
    Upečené měkké ryby dochutíme solí, na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.