Pstruh pro labužníky
40 min.
Ingredience
- 1hrnekŽampiony čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej stolní
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 800gramůPstruh
- 0,5hrnekVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka.
- 2Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekanou petrželku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut.
- 3Omáčkou přelijeme upečené pstruhy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.