Pstruh s avokádovou salsou
45 min.
Ingredience
- 360gramůBrambory
- 720gramůPstruh
- 1kusAvokádo
- 1kusOkurka salátová
- 1kusRajčata
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceOcet vinný červený
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaOlej olivový
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém grilovacím plátu, potřeném olivovým olejem, opečeme brambory s červenou slupkou nakrájené na čtvrtky, asi 10 minut.
- 2Olivovým olejem potřeme 4 plátky pstruha, rozdělené na polovinu, a z obou stran opékáme 4-5 minut. Zkontrolujeme, zda je pstruh propečený.
- 3Jako další si nachystáme avokádovou salsu. V misce zamícháme kostičky oloupaného a vypeckovaného avokáda, nakrájenou neoloupanou malou okurku a středně velké rajče, obojí bez semínek, kostičky červené cibule, limetkovou šťávu, červený vinný ocet a lístky čerstvého koriandru.
- 4Upečené brambory rozložíme na talíře, položíme na ně pstruha, polijeme avokádovou salsou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.