Pstruh se šunkou

70 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
15 mg
Cukr
522 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy říční očistíme, vykucháme a vykostíme. Do každého dáme několik snítek máty. Naskládáme vedle sebe do nádoby a zalijeme vínem. Zakryjeme a dáme na 6 hodinu marinovat do lednice.
  • 2
    Ryby vyjmeme z marinády, osušíme, vyndáme mátu, každého pstruha zevnitř osolíme. Svineme 2 plátky šunky do ruličky a vložíme s několika snítkami máty do pstruhů.
  • 3
    Ve větší pánvi rozehřejeme tuk ze slaniny, na něj položíme nadívané pstruhy a osmažíme 3 minuty z každé strany. Přeneseme do zapékací nádoby a pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180° C.
  • 4
    Do pánve nalijeme zbylou marinádu s citrónovou šťávou a 5 minut zprudka vaříme, až se část tekutiny odpaří a omáčka získá hustotu sirupu. Přimícháme máslo, aby se leskla.
  • 5
    Ryby přendáme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.