Pstruh se šunkou
70 min.

Ingredience
- 80gramůMáta
- 185mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceTuk
- 800gramůPstruh
- 8plátkůŠunka lázeňská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
15 mg
Cukr
522 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy říční očistíme, vykucháme a vykostíme. Do každého dáme několik snítek máty. Naskládáme vedle sebe do nádoby a zalijeme vínem. Zakryjeme a dáme na 6 hodinu marinovat do lednice.
- 2Ryby vyjmeme z marinády, osušíme, vyndáme mátu, každého pstruha zevnitř osolíme. Svineme 2 plátky šunky do ruličky a vložíme s několika snítkami máty do pstruhů.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme tuk ze slaniny, na něj položíme nadívané pstruhy a osmažíme 3 minuty z každé strany. Přeneseme do zapékací nádoby a pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 180° C.
- 4Do pánve nalijeme zbylou marinádu s citrónovou šťávou a 5 minut zprudka vaříme, až se část tekutiny odpaří a omáčka získá hustotu sirupu. Přimícháme máslo, aby se leskla.
- 5Ryby přendáme na servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.